Ding Dong! De Belastingdienst wil een kijkje komen nemen…

door | 15 juli 2020

Het gaat natuurlijk een keer gebeuren, de blauwe envelop zit tussen de post met het bericht dat ze een bezoekje komen brengen aan jouw onderneming. Het “boekenonderzoek”.

Wat nu, wat gaat er gebeuren en waarom komen ze überhaupt? Je hebt toch altijd aangifte gedaan!?

BVL & Co zet het even voor je op een rij.

Aanleiding

Met het bezoek wil de Belastingdienst komen controleren of de aangifte welke je hebt ingediend wel juist en volledig zijn geweest. De aangiftes vormen voor de Belastingdienst de basis voor het opleggen van aanslagen. Waarom jij de uitverkorende bent voor een bezoek? Dit kan een random steekproef zijn, maar dit kan ook zijn doordat de aangifte bijzonderheden bevat waar de Belastingdienst toch even met je wil meekijken.

De afspraak

De Belastingdienst stelt jou een datum voor wanneer ze willen komen controleren. Komt het niet uit, dan kan je deze datum (binnen alle redelijkheid) verzetten in overleg met de Belastingdienst. Voel je er weinig voor om een afspraak in te plannen met de Belastingdienst? Helaas, de afspraak weigeren is niet mogelijk. Wat wel kan is de locatie van de controle wijzigen. De locatie kan jouw eigen kantoor zijn, (soms) het kantoor van de Belastingdienst of het kantoor van BVL & Co uiteraard.

Wat controleren ze

Op voorhand geeft de Belastingdienst aan wat ze precies komen controleren en welke papieren en documentatie je allemaal klaar kan leggen. Meestal werkt de belastingdienst de controle op afstand en digitaal uit. Zorg er dan ook dat je over digitale informatie beschikt. Heb je zaken niet of niet meer, dan kan de Belastingdienst een standpunt innemen. Mocht je het er niet meer eens zijn, dan is het aan jou om aan te tonen dat het standpunt niet klopt.

BVL & Co bijstandsteam

Natuurlijk sta je er niet alleen voor, BVL & Co staat je graag bij als de Belastingdienst bij jou een boekenonderzoek wil laten plaatsvinden. Niet alleen door snel schakelen en voorkomen van vertraging zorgen we voor een prettige relatie met de Belastingdienst, maar we kijken ook of de Belastingdienst de juiste (formele) routes bewandeld. Vanzelfsprekend met als doel: voldoen aan de belastingregels, maar wel zo scherp als mogelijk.

Hulp nodig?

Heb je een uitnodiging boekenonderzoek ontvangen of wil je eens overleggen hoe wij het als kantoor voor onze klanten hebben geregeld?

Neem contact met ons op: info@bvlenco.nl of bel 036 – 535 94 76. Wij houden kantoor in onder andere Almere, Veenendaal en Naarden.