De BVL & Co BLOG

In ons werk komen we veel tegen. Dat ons aan het denken zet, en waarmee we onze klanten aan het denken willen zetten. Zodat we samen op betere ideeen komen en nog betere resultaten kunnen behalen. Lees hieronder onze regelmatige berichten!

Geld lenen van de BV kost geld

De overheid wijst ons al jaren op het feit dat ‘geld lenen ook geld kost’. Het is een vanzelfsprekendheid voor ons als ondernemer. Tegelijkertijd vinden sommige ondernemers het vreemd dat ook hun BV kosten moet rekenen voor het lenen van geld. De kosten bestaan dan...

Lees meer

Jaarrekening 2020 al gedeponeerd?

Wil jij weten of jij je cijfers op orde hebt? Op basis van 5 korte vragen helpen we je meer grip te krijgen op het proces en natuurlijk een eventuele start te maken met je achterstanden en het terugkrijgen van de controle op je vennootschap. Ja, kom maar op met die 5...

Lees meer

Heb ik wel genoeg gespaard voor mijn pensioen?

Lig jij ook wel eens wakker van deze vraag?De meeste ondernemers vertellen ons dat hun bedrijf hun pensioen is. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, want je hoeft vervolgens niet meer na te denken over andere scenario's. Wij vragen ons daarbij af, of deze stelling wel...

Lees meer

 BVL & Co white papers

White papers, informatie en overzichtelijke nieuwsberichten. Natuurlijk houden we je op de hoogte, brengen we je actuele informatie en informeren we je met betrekking tot belangrijke beslissingen in jouw onderneming of voor jou als ondernemer.

Heb je vragen over onze deze gedeelde informatie of wil je meer weten hoe het zit in jouw specifieke geval? Neem dan contact met ons op en laat on je verrassen.

 

Raak je ook wel eens het overzicht kwijt over de (fiscale) geldstromen binnen je vennootschap(pen)?

Dit is heel goed voor te stellen. Er zijn nogal wat (fiscale) regels verbonden aan het opnemen van die ‘vrije’ euro’s binnen je vennootschap(pen).

Om meer inzicht te geven in de volgorde waarin je over de verdiende euro’s mag beschikken, zetten wij deze voor je op een rij is onze white paper:

 

“Fiscale geldstromen binnen de BV-structuur”

Overweegt u om de BV in te gaan?

Is jouw bedrijf het afgelopen jaar hard gegroeid of wil je minder persoonlijke aansprakelijkheid bij jouw onderneming? Je kunt dan overwegen om jouw eenmanszaak om te zetten naar een BV. De BV is namelijk beperkt aansprakelijk voor de schulden en geniet een ander belastingtarief.
Er zijn twee manieren waarop je de onderneming kan inbrengen. Je kunt kiezen voor een ruisende of geruisloze inbreng.

We zetten alle veranderingen op een rij in onze whitepaper:

 

“Inbreng in de BV”

”Bouma & Van Loon Accountants en Adviseurs
verhoogt de productiviteit van je medewerkers.,,

BVL & Co accountants en adviseurs
Randstad 21-35, Almere
(036 - 5359476)

Keizersgracht 482, Amsterdam
(020 - 3014025)

Traverse 3, 3905 NL Veenendaal
(0318 - 781010)

info@bvlenco.nl